zaterdag 28 november 2009

Logboek deel 25

Moi apmoal,

Even weer tied veur ain stukje.

Mijn belevenissen met een paar koren zijn weer achter de rug en gelukkig maar...want het kost teveel energie. Ik ben ook helemaal op een dwaalspoor gekomen want...hoe gaat het met mijn project? Gelukkig gaan deze repetities gewoon door en zijn we met ons zanggroepje heel blij.

Luister maar even op http://www.youtube.com/user/JohnHoekman#p/u/0/fnRK6yqg4lA.

Ja...nou...hè ...jouw muziek natuurlijk niet maar voor veel mensen wel en waarom zul je denken.
Het is heel eenvoudig...je bent in de 50 of 60 of zelfs in de 70 en waar kun je dan nog uitgaan...ja juist met een amusement-shanty-koor. Een hele dag weg...samen met leeftijdsgenoten...en lol in een veilige omgeving (tot nu toe)...ja misschien een onenigheidje met een leeftijdsgenoot maar dat zijn altijd maar loze kreten en hoort erbij.

Waar je ook heengaat met je koor er is altijd publiek en niet zo'n beetje ook en...hoe je ook zingt...altijd succes. De cultuurambtenaren noemen het een sociaal gebeuren en ik vind dat ze er maar eens meer hun aandacht aan moesten besteden. Er stond deze week een artikeltje in een plaatselijk krantje over de RCP en dat betekent Regionale Cultuur Plannen 2009-2012.

Er staat:
Heeft U een idee voor een culturele activiteit? Of heeft uw vereniging ideeën om meer mensen te betrekken bij de cultuur? dan zijn wij er voor U... "De regionale Cultuurplannen."
Deze regeling is bedoeld voor iedereen met plannen op het gebied van amateurkunst.

Beste mensen ...hoe durven ze...lees mijn logboek vanaf deel 1 en hier kun je dan lezen hoe ik er ben ingetrapt ...op precies zo'n berichtje in een plaatselijk bladje.

Als ze nu eens zelf beginnen na te denken...bijvoorbeel over een amateur-dirigenten-opleiding voor amateurs dan zouden de zangverenigingen al een beetje geholpen zijn en wat zou dit gaan kosten? Het gaat toch altijd over bedragen met een paar nullen en waar gaat dit geld deze keer heen? Zeker niet naar jou...maar ideeën kunnen ze wel gebruiken.

Nou dat kwam oet mien haart.
John Hoekman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten